Oroszlánok, lovagok és dínók a budaörsi Csiki Pihenőkertben

A felhős szombat reggel sem tudta elijeszteni azt a mintegy száz oroszlánt, lovagot és gyermekotthoni gyereket, akik elszántan gyülekeztek Budaörsön a Csiki Pihenőkertben, hogy a tél távoztával segítsenek az ébredő természetnek szebbé, tisztábbá és vidámabbá válni. Hogy a nyár közeledtével virágokkal, rendbetett utakkal, kerítésekkel, tiszta játszótérrel, jurta táborral és más helyszínekkel fogadhassák a különböző nyári gyermektáborok heti váltásainak vidám gyermekeit.

https://www.csikipihenokert.hu/nyari-tabor/

Délelőtt 10,00 órára a 30 Sztehlo házas gyermekkel és kísérőikkel egy időben megérkezett a Jeruzsálemi Szent János Független Ispotályos Lovagrend – Máltai Lovagok 26 fős csapata, valamint az esemény fő szervezői, a budaörsi Horizont LIONS Klub oroszlánjai mellett - hívásukra - a gödöllői, a monori, a budapesti Klauzál, Wesselényi, Cosmopolitan, Centrál és Újpest Árpád LIONS klubok több tagja, együtt mintegy fél százan.

Nem csoda, hogy a jó szándékú, munkára kész sokadalom a felhőket is elriasztotta és a sok szorgos kéz nyomán a nap is egyre vidámabban simogatta tavaszias sugaraival az egyre szebbé váló kertrészeket.

A résztvevőket először Vágó Csaba a polgármesteri kabinet vezetője, majd  Bartha Árpád, a lovagrend Nemzetközi Nagymester Hercegének helyettese, illetve Hégely Péter a LIONS magyarországi kormányzója köszöntötte. Vágó Csaba köszöntőjében kiemelte, hogy a budaörsi lionok nagyon hasznos és elismerésre méltó munkát végeznek a városban. Hégely Péter kormányzó az ország legjobb klubjai között említette a budaörsieket.  Bartha Árpád nagymester-helyettes pedig azt is hagsúlyozta, hasznosnak tartja, hogy a jelen lévők között többen mindkét szervezet tagjaiként, sokan vezetőként cselekednek a társadalomért.

A gyermekek örömére két dínó is betévedt – látva a sokaságot.

A szorgalmas munka jutalmául a lovagok szarvas pörköltet főztek vargánya gombával. Fórizs Csaba lovag, kancellár hozta a húst, Hajtman Ili dáma pedig a vargányát. Ahol egy kancellár volt a főszakács segédje, természetesen csak nagyon ízletes pörkölt készülhetett.

A budaörsi oroszlánoknak és a gyerekeknek Pikó Márk és Simon Gergely a Horizont LC érdi tagjai hozták a dám szarvas húst és varázsoltak belőle nagyon finom pörköltet. Mindkét bogrács végül kiürült – nem véletlenül.

A Lovagrend tagjai az esemény alkalmával egy emlékfát is ültettek ottjártuk nyomaként.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba