16 budaörsi fiatal utazhat a LIONS csereprogramjában

A budaörsi Horizont LIONS Club közgyűlésén november 15-én vendégük volt Fésűs András PDG, a szervezet nemzetközi ifjúsági csereprogramjának kiutaztatásért felelős magyarországi elnöke, valamint Monori Sándor és Hajdú Vanda, akik a cserébe érkező külföldi fiatalok hazai programjának a felelős vezetői.

Fésűs András PDG, program elnök tájékoztatóját tartja

Budaörsről idén nyáron a klub által 16 budaörsi fiatal utazhat 2-4 hetes külföldi programra és 25 fiatalt fogad a magyar tábor Monoron. A világ több, mint 100 helyszínén szervezett nemzetközi ifjúsági csere program jellemzője, hogy egy-egy 25-35 fős táborba a részvevők valamennyien különböző országból érkeznek. Cél, hogy a résztvevők minél több ország fiataljával köthessenek barátságot, ismerhessék meg országaik eltérő tradícióit, kultúráját, bővítsék angol nyelvtudásukat. A Budaörs Horizont LIONS Club támogatásával jövő nyáron kiutazó 17-22 év közötti fiatalból 8-an az Illyés Gimnázium jelenlegi és volt tanulói. A klub és a kiutazók 2024 július 7-e és 14-e között 12 országból fogadnak majd fiatalokat családi vendéglátás keretében. Számukra nagyon változatos programokat szerveznek majd Budaörsön és Budapesten.

Dr. Kovács Árpádné zónaelnök a LIONS Magyarországi feladatairól ad tájékoztatást, az ország legjobban működő klubjai közé sorolja a budaörsieket

A Horizont LC közgyűlésén még további fontos feladatokat is megbeszéltek. Döntöttek karácsonyi jótékonysági akciókról, LIONS tavaszi Egészségnap szervezéséről Budaörsön, használt szemüvegek gyűjtéséről, diabétesz, valamint szemészeti és szájüreg szűrésről Budakeszin és Budaörsön.

Forrás: https://budaorsinaplo.hu/16-budaorsi-fiatal-utazhat-a-lions-csereprogramjaban


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba